Măștile sunt reale, lumina e de vină. Reprezentanții Spitalului Ignatenco neagă că ar fi „desenat” măști pe fețele medicilor
Full Article 2 minutes read

Măștile sunt reale, lumina e de vină. Reprezentanții Spitalului Ignatenco neagă că ar fi „desenat” măști pe fețele medicilor

Reprezentanții Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” din Chișinău neagă faptul că unele fotografii ale lucrătorilor medicali care au participat la evenimentul dedicat aniversării a 36 de ani de la fondarea instituției au fost trucate, pe fețele unora dintre ei fiind „desenate” în photoshop măști de protecție. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, măștile par false din cauza „reflecției de la lumină”.

Contactat de ZdG,  Vitalie Chiosea, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat că imaginile sunt autentice și au fost șterse din cauza „comentariilor negative”.

„Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile erau normale, nu erau desenate, însă din cauza luminii le-au scos ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Măștile nu erau desenate. Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”, a spus purtătorul de cuvânt.

O declarație similară a fost făcută pentru portalul Agora.

Amintim că, pe 2 ianuarie 2022, Spitalul Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” a marcat 36 de ani de la fondarea instituției. Cu această ocazie, angajații au participat la un eveniment, în cadrul căruia au fost felicitați de către directorul instituției, Alexandru Holostenco. Fotografiile au fost publicate pe 10 ianuarie pe pagina de Facebook a spitalului. Redacția NM a surprins, însă, un detaliu bizar: mai mulți lucrători medicali participau la eveniment și nu aveau măști de protecție (în cazul unuia dintre ei, aceasta era coborâtă sub barbă). Fotografiile respective au fost trucate, măștile fiind ilustrate în Photoshop.

Contactați pentru o reacție, reprezentanții Ministerului Sănătății au îndemnat toți cetățenii țării să poarte măști de protecție și au ținut să precizeze că Spitalul Ignatenco este fondat de Consiliul Municipal Chișinău.

„Fondatorul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco este Consiliul Municipal Chișinău. Ministerul Sănătății îndeamnă populația, în special lucrătorii medicali, să respecte măsurile de protecție”, se arată în comentariul instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: