Măsuri de restricție în Italia, Elveția și Cehia, din cauza pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Măsuri de restricție în Italia, Elveția și Cehia, din cauza pandemiei de COVID-19

Numărul deceselor în Europa din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus a ajuns la 250 de mii, iar bilanțul continuă să crească în ritm vertiginos, scrie Euronews. Săptămâna trecută, cea mai mare creștere a fost înregistrată în Elveția: numărul de infectări a crescut cu 146%. Și în alte țări, precum Italia și Cehia situația este alarmantă. 

Autoritățile din Elveția au introdus măsuri dure de restricție pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Acestea au intrat în vigoare luni, 19 octombrie.

„Purtatul măștilor devine obligatoriu în toate spațiile închise. Este interzisă adunarea persoanelor în grupuri mai mari de 15, fără obținerea permisiunii prealabile. În locurile publice, restaurante și baruri este permis să mănânci și să bei, dar fără să te ridici de pe loc. Banchetele din restaurante vor fi interzise, pentru că anume în cadrul acestora se infectează cel mai des”, a declarat ministrul Sănătății Alain Berset.

În Italia, unde se atestă un noul val al pandemiei, iar numărul cazurilor a crescut brusc, până la 11 mii timp de 24 de ore, poliția a inițiat verificări inopinate în cartierele rezidențiale, pentru a controla felul cum sunt respectate regulile sanitare. Oamenii care se aflau în localuri fără măști și fără respectarea distanței sociale au fost amendați. Premierul Giuseppe Conte a permis șefilor administrațiilor locale să introducă restricții de circulație.

La Praga s-a desfășurat o demonstrație la care au participat câteva mii de participanți care nu susțin măsurile de prevenire. O mare parte dintre aceștia au constituit-o susținătorii echipelor de fotbal sau hockey. La un moment dat, între aceștia și forțele de ordine au avut loc ciocniri violente. Potrivit datelor Ministerului Sănătății de la Praga, timp de 24 de ore, în Cehia au fost depistate 8 713 cazuri de infectări cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: