MECC a anunțat când se va desfășura concursul de admitere în învățământul liceal. Vor avea loc două etape
Full Article 2 minutes read

MECC a anunțat când se va desfășura concursul de admitere în învățământul liceal. Vor avea loc două etape

Concursul de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2021-2022 va demara cu I etapă, care se va desfășura în perioada 12-30 iulie. Etapa a II a admiterii elevilor în învățământul liceal va avea loc în perioada 9-17 august 2021, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Conform Metodologiei de admitere, concursul de admitere în instituțiile de învățământ liceal cu profil teoretic poate include probe suplimentare (de logică și erudiție).

Totodată, concursul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport va include, în mod obligatoriu, probe de aptitudini.

Absolvenții clasei a IX-a, deținători ai diplomelor de gradele I,II și III la științe și la disciplinele de profil, la olimpiadele naționale și internaționale, organizate și recunoscute de MECC în anul curent, vor fi înmatriculați în afara concursului.

Pentru copiii orfani, copii proveniți din familii cu părinți invalizi de gradele I și II, copii cu cerințe educaționale speciale, copii gemeni, unul dintre ei cu performanțe la învățătură, se vor acorda 10 la sută din numărul total de locuri, fără concurs, la fiecare profil.

Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales; copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite); copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vârsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere); adeverință medicală; patru fotografii cu dimensiunile de 3×4 cm și după caz copia diplomelor obținute la olimpiadele raionale/municipale, naționale și internaționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: