Medic din Chișinău, diagnosticat cu coronavirus. Precizările Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Medic din Chișinău, diagnosticat cu coronavirus. Precizările Ministerului Sănătății

Un medic din Chișinău s-a infectat cu noul coronavirus COVID-19. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Este vorba de o femeie care activează în cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Femeia a fost testată pozitiv ieri, 19 martie și a fost internată la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Nu se cunoaște dacă această îmbolnăvire are legătură cu exercitarea obligațiunii de serviciu.

Totodată, Cristina Stratulat a precizat că starea de sănătate a medicului este bună.

Amintim că, potrivit celor mai recente date publicate de Minsiterul Sănătății, în Republica Moldova sunt 49 de persoane infectate cu COVID-19. Unul dintre pacienți a decedat, după câteva zile de la internare. La fel, a murit și o moldoveancă din Italia. În același timp, două dintre persoanele infectate în Republica Moldova s-au vindecat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: