Medici de pe ambulanță din Chișinău, amenințați cu un pistol de un bărbat în timp ce îi acordau ajutor
Full Article 2 minutes read

Medici de pe ambulanță din Chișinău, amenințați cu un pistol de un bărbat în timp ce îi acordau ajutor

Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească susțin că un bărbat din municipiul Chișinău a amenințat cu un pistol echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica. Se menționează că individul a solicitat intervenția ambulanței, care a ajuns în 10 minute la fața locului. În timpul acordării ajutorului medical, acesta ar fi scos o armă și a amenințat cu moartea membrii echipei. Potrivit Centrului, nimeni nu a avut de suferit iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului. 

Potrivit Centrului, pe 6 august – la ora 21:29, substația de Asistență Medicală Urgentă Botanica a primit o solicitare pentru acordarea asistenței medicale urgente unui bărbat din municipiul Chișinău cu vârsta aproximativă de 50 ani pe motivul „dureri de inimă”.

„Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul se afla într-un apartament la o petrecere cu amicii. În timpul sărbătorii, bărbatului i s-a făcut rău, acuza dureri toracice și a solicitat intervenția ambulanței”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Se menționează că echipa substației de Asistență Medicală Urgentă Botanica a ajuns la fața locului în 10 minute și a găsit solicitantul în stradă, la scara blocului.

„Ulterior pacientul a fost urcat în ambulanță pentru acordarea ajutorului medical calificat. În timpul examinării, individul a manifestat un comportament agresiv și a scos o armă amenințând cu moartea membrii echipei. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Pe acest caz a fost solicitată intervenția poliției, organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului”, au precizat reprezentanții Centrului.

Amintim că în 2021, o echipă de medici a alertat poliția după ce a fost solicitată să intervină în sectorul Râșcani al capitalei. Angajații medicali au menționat că au fost amenințați cu arma de către un bărbat. Reprezentanții Poliției au precizat că arma îndreptată de bărbat spre medici s-a dovedit a fi o brichetă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii”. Atunci, reprezentanții Poliției declarau că individul riscă o amendă între 27 500 și 37 500 de lei, între 180 și 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau de la 1 la 3 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: