Medicii atenționează: În Moldova crește numărul de reacții alergice grave la înțepături de insecte
Full Article 2 minutes read

Medicii atenționează: În Moldova crește numărul de reacții alergice grave la înțepături de insecte

Numărul de reacții alergice grave, inclusiv șoc anafilactic ca urmare a înțepăturilor de insecte (albini, viespi, etc), înregistrează o creștere în Republica Moldova. În acest context, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) atenționează populația că înțepăturile de insecte  prezintă un pericol real pentru viață și sănătate. În categoria de risc, conform sursei citate, intră persoanele alergice, copiii și vârstnicii.

Potrivit CNAMUP, doar pe parcursul lunii septembrie au fost înregistrate 28 de urgențe alergologice, dintre care 19 au fost cauzate de înțepături de insecte. În toate cazurile pacienții au fost transportați la spital.

Ultimul caz grav a avut loc ieri, 29 septembrie, după ce o femeie, în vârstă de 57 ani din raionul Glodeni, a ajuns la reanimare după ce a fost înțepată de o albină. Potrivit sursei, la puțin timp de la înțepătură, femeia a acuzat slăbiciune generală, fatigabilitate, a apărut cianoza buzelor, respirație îngreunată și pierderea de cunoștință. Femeia a fost diagnosticată cu șoc anafilactic, aceasta fiind preluată de ambulanță în stare critică. La moment, potrivit CNAMUP, stare femeii din Glodeni este mai bună.

În situații de risc eminent, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: