Medicii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea fi privați de indemnizații, în cazul în care se vor infecta (DOC)
Full Article 2 minutes read

Medicii nevaccinați împotriva Covid-19 ar putea fi privați de indemnizații, în cazul în care se vor infecta (DOC)

Lucrătorii medicali care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar putea fi privați de dreptul de a beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei din partea statului în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. De asemenea, în caz de deces din cauza infecției,  indemnizația de 100 de mii de lei nu va mai fi acordată. Un proiect de hotărâre în acest sens fost elaborat de Ministerul Sănătății și propus pentru consultări publice. Documentul mai prevede și că persoana care ar urma să ridice indemnizația trebuie să fie vaccinată.

Ministerul Sănătății a amintit că vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsura cea mai eficientă de prevenire și reducere a riscului de îmbolnăvire.

„Odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire”, se arată în document.

Consultările publice asupra proiectului se încheie pe 19 septembrie.

Pe 2 martie, în țara noastră a demarat campania de imunizare împotriva COVID-19, iar lucrătorii medicali au constituit grupul țintă prioritar pentru vaccinare. Deputatul PAS Adrian Belîi, care a condus până să intre în politică secția de terapie intensivă a spitalului de urgență din Chișinău, a declarat recent în cadrul unui interviu că rata de vaccinare în rândul medicilor din Moldova constituie 97-98%.

Pe 2 septembrie, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că, datorită ratei înalte de imunizare în rândul lucrătorilor medicali, în ultimele 3-4 luni, nu a fost înregistrat niciun deces și nicio formă gravă de boală printre aceștia.

La nivel național, numărul persoanelor vaccinate cu schema completă constitutie peste 722 de mii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: