Medvedev propune interdicție pe viață în Rusia pentru cei care critică războiul din Ucraina: Sunt dușmanii poporului
Full Article 2 minutes read

Medvedev propune interdicție pe viață în Rusia pentru cei care critică războiul din Ucraina: Sunt dușmanii poporului

Ex-președintele Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, a cerut ca cei care își doresc ca Rusia să piardă războiul din Ucraina să fie considerați „dușmani ai societății” sau „dușmanii statului”. Medvedev i-a comparat pe actualii oponenți ai războiului cu „opoziții non-sistemici” care în urmă cu mai bine de o sută de ani „și-au dorit cu înverșunare înfrângerea patriei noastre în Primul Război Mondial”, informează Радио Свобода.

„Citind cele mai recente discursuri ale lingăilor secolului 21, care au fugit peste cordon și slujesc Departamentul de Stat al SUA, nu pot să nu simt că, după marea tragedie, a venit timpul pentru o farsă dezgustătoare”, scrie Medvedev.

El propune ca oamenii care care cer „înfrângerea și moartea” Rusiei să fie considerașu drept „dușmani ai societății”, „indiferent de calificarea juridică a faptelor lor”. Medvedev citează echivalentul latin al acestui termen – hostis publicus, care poate fi tradus și ca „dușman al poporului”.

De asemenea, după Medvedev scrie că,„aceste persoane nu ar trebui să li se permită să se întoarcă în Rusia până la sfârșitul zilelor lor”, iar întoarcerea este posibilă „doar în cazul unei pocăințe publice”.

Totodată, Medvedev a cerut tăierea oponenților războiului „de la sursele de venit din țara noastră, oricare ar fi acestea”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: