screenshot

„Melodiile de care avem nevoie acum”. Kremlinul îi oferă 17 mln de ruble lui Gazmanov, pentru o platformă de cântece patriotice

Kremlinul a oferit 17 milioane de ruble (245.000 dolari) pentru realizarea Proiectului național „Rodniki”. Inițiativa prevede crearea unei platforme de distribuire audio online a cântecelor patriotice ruse. Ideologul proiectului, interpretul Oleg Gazmanov a declarat într-un interviu că o asemenea platformă este „necesară în aceste timpuri”.

Grantul pentru proiectul „Rodniki” a fost acordat de Fondul prezidențial pentru inițiative culturale, iar Oleg Gazmanov a fost prezentat ca ideolog și director artistic al proiectului Rodniki.

Potrivit interpretului, urmează să se desfășoară un concurs pentru selectarea pieselor patriotice care vor fi distribuite pe platformă.

„Nu avem nicio platformă media, niciun canal muzical sau post de radio care să aibă cântecele de care avem nevoie în acest moment… Există voci minunate, dar nu și cântece. De unde să le luăm? Nu pot să scriu pentru toți… Vreau să strâng un râu de cântece din acestea”, a declarat Gazmanov într-un interviu acordat postului de radio „Vesti FM”.

Potrivit site-ului proiectului, nominalizații pentru concurs vor fi anunțați în iunie, iar în august sau septembrie va avea loc un concert de gală.

Precizăm că Oleg Gazmanov și-a exprimat, în repetate rânduri, susținerea pentru războiul început de Vladimir Putin în Ucraina.

Amintim că procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova a anunțat, pe 5 martie 2022, că pe numele celebrului interpret rus Oleg Gazmanov a fost pornită o cauză penală. În același timp, procurorii ucraineni au început procedura de dare în căutare internațională.

Cântărețul rus este suspectat că a încălcat integritatea teritorială a țării din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Venediktova a spus că instanța ucraineană a permis procurorilor să-l rețină pe Gazmanov.

„Procurorii ucraineni sunt foarte conștienți de faptul că nu vă veți prezenta în mod voluntar într-o instanță ucraineană și cu greu ne veți vizita în turneu. Din acest motiv, suntem nevoiți să declanșăm procedura de dare a dumneavoastră pe lista de urmăriți internaționali”, a scris Venediktova pe Facebook.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UNIAN

Industria cărbunelui din Rusia, în criză? Peste 50 de întreprinderi s-au închis deja sau urmează să o facă

Ministrul adjunct rus al Energiei, Dmitri Islamov, a declarat că pe teritoriul Federației Ruse există 51 de întreprinderi din sectorul cărbunelui — mine și cariere — a căror activitate a fost deja oprită sau ar putea fi sistată în viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Energiei, pierderile totale ale sectorului pentru perioada ianuarie–mai se ridică la 112,6 miliarde de ruble, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la 300–350 de miliarde.

Potrivit The Insider, în Rusia există aproximativ 180 de companii din industria cărbunelui. Potrivit estimărilor agenției NKR, cei mai vulnerabili s-au dovedit a fi producătorii mici și mijlocii de cărbune cu potențial energetic, ale căror venituri au scăzut din cauza reducerii încasărilor din export. După interzicerea livrărilor către UE, volumele principale au fost redirecționate către piețele din China (40–45% din exporturi în 2023–2024), India (10–12%) și Turcia (10–15%), unde companiile sunt nevoite să concureze cu alți furnizori.

În luna mai, Guvernul țării a introdus măsuri de sprijin: amânarea plății impozitelor și a contribuțiilor de asigurări până în decembrie 2025, restructurarea datoriilor și programe de redresare financiară. Potrivit lui Islamov, 73 de întreprinderi au solicitat sprijin de stat.

Analiștii anticipează o consolidare a pieței: structurile mai mari ar putea absorbi companiile mai slabe. Partenerul coordonator al grupului Veta, Ilia Jarski, consideră că astfel de tranzacții sunt posibile dacă există acces la finanțare prin credite.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: