„Melodiile de care avem nevoie acum”. Kremlinul îi oferă 17 mln de ruble lui Gazmanov, pentru o platformă de cântece patriotice
Full Article 2 minutes read

„Melodiile de care avem nevoie acum”. Kremlinul îi oferă 17 mln de ruble lui Gazmanov, pentru o platformă de cântece patriotice

Kremlinul a oferit 17 milioane de ruble (245.000 dolari) pentru realizarea Proiectului național „Rodniki”. Inițiativa prevede crearea unei platforme de distribuire audio online a cântecelor patriotice ruse. Ideologul proiectului, interpretul Oleg Gazmanov a declarat într-un interviu că o asemenea platformă este „necesară în aceste timpuri”.

Grantul pentru proiectul „Rodniki” a fost acordat de Fondul prezidențial pentru inițiative culturale, iar Oleg Gazmanov a fost prezentat ca ideolog și director artistic al proiectului Rodniki.

Potrivit interpretului, urmează să se desfășoară un concurs pentru selectarea pieselor patriotice care vor fi distribuite pe platformă.

„Nu avem nicio platformă media, niciun canal muzical sau post de radio care să aibă cântecele de care avem nevoie în acest moment… Există voci minunate, dar nu și cântece. De unde să le luăm? Nu pot să scriu pentru toți… Vreau să strâng un râu de cântece din acestea”, a declarat Gazmanov într-un interviu acordat postului de radio „Vesti FM”.

Potrivit site-ului proiectului, nominalizații pentru concurs vor fi anunțați în iunie, iar în august sau septembrie va avea loc un concert de gală.

Precizăm că Oleg Gazmanov și-a exprimat, în repetate rânduri, susținerea pentru războiul început de Vladimir Putin în Ucraina.

Amintim că procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova a anunțat, pe 5 martie 2022, că pe numele celebrului interpret rus Oleg Gazmanov a fost pornită o cauză penală. În același timp, procurorii ucraineni au început procedura de dare în căutare internațională.

Cântărețul rus este suspectat că a încălcat integritatea teritorială a țării din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Venediktova a spus că instanța ucraineană a permis procurorilor să-l rețină pe Gazmanov.

„Procurorii ucraineni sunt foarte conștienți de faptul că nu vă veți prezenta în mod voluntar într-o instanță ucraineană și cu greu ne veți vizita în turneu. Din acest motiv, suntem nevoiți să declanșăm procedura de dare a dumneavoastră pe lista de urmăriți internaționali”, a scris Venediktova pe Facebook.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: