70 de milioane de lei, alocați din fondul de rezervă a guvernului pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

70 de milioane de lei, alocați din fondul de rezervă a guvernului pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate (VIDEO)

Membrii guvernului în exercițiu au aprobat alocarea a 70 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. O decizie în acest sens a fost luată la ședința executivului astăzi, 12 mai. 

De asemenea, guvernul a recomandat Comisiei Electorale Centrale (CEC) să revizuiască devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Precizăm că banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate vor fi transferați CEC în mai multe tranșe. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în platoul emisiunii „Moldova în direct”, marți, 11 mai.

„Vom merge pe tranșe. Am avut o ședință cu membrii Comisiei Electorale Centrale și am convenit că guvernul nu are cum satisface devizul de cheltuieli solicitat de CEC în volum de 125 de milioane de lei. În prezent, în fondul de rezervă, pentru că exclusiv din fondul de rezervă putem finanța organizarea alegerilor, avem 98 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor a mai identificat bani și, cu cea mai mare străduință, depășim puțin cifra de 120 de milioane de lei, dar sub nicio formă nu putem atinge suma de 125 de milioane”, a spus Aureliu Ciocoi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: