Membrii unei grupări criminale, reținuți pentru șantaj. Se presupune că sunt și spărgători de bancomate (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Membrii unei grupări criminale, reținuți pentru șantaj. Se presupune că sunt și spărgători de bancomate (VIDEO)

Membrii unei grupări criminale au fost reținuți în timp ce primeau 2500 euro de la un bărbat de 32 de ani pe care l-au șantajat. Potrivit oamenilor legii, membrii grupării s-au dovedit a fi doi bărbați de 30 și 31 de ani care s-au folosit de faptul că victima este amator al jocurilor de noroc. Profitând de această informație, cei doi au cerut transmiterea banilor, amenințându-l cu aplicarea violenţei fizice în privinţa sa şi a apropiaţilor săi, inclusiv și cu faptul că va rămâne fără mașină.

Potrivit poliției, banii urmau să ajungă în haznaua criminală „obșeac”, sub pretextul susținerii financiare a deținuților din penitenciare.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști au fost depistate și ridicate cagule, un pistol de tip „Glock” și bancnote euro care se presupun a fi obținute în urma furturilor din bancomate, prin explozie.

Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile, pe cazul dat fiind deschis un dosar pentru șantaj. Conform legii penale aceștia riscă amendă de până la 67 500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la cinci la șapte ani.

Cei doi membri ai grupării s-au dovedit a fi anterior judecați, pentru comiterea unor infracțiuni similare. Unul din ei a fost condamnat în anul 2018 la cinci ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani.

Oamenii legii continuă să caute și alte persoane implicate în gruparea infracțională, precum și victimele care au mai avut de suferit din cauza grupului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: