Mercenarii Wagner au părăsit tabăra ridicată în Belarus, după rebeliune? Imagini din satelit
Full Article 3 minutes read

Mercenarii Wagner au părăsit tabăra ridicată în Belarus, după rebeliune? Imagini din satelit

Tabăra ridicată în Belarus de grupul militar Wagner, condus de Evghenii Prigojin, care ar fi murit într-un accident aviatic în Rusia, pe 23 august, este desființată. Cel puțin asta indică imaginile din satelit, studiate de Radio Svoboda.

Potrivit sursei citate, o analiză a imaginilor din satelit arată că demontarea corturilor din tabără a început pe 1 august. Până în prezent, scrie Radio Svoboda, ar fi fost demontate 100 din cele 273 de corturi instalate după rebeliunea lui Prigojin, de la sfârșitul lunii aprilie, în Rusia.

Mercenarii Wagner au părăsit tabăra ridicată în Belarus, după rebeliune? Imagini din satelit

În unele imagini, pot fi observate paturi din lemn, rămase după demontarea corturilor.

Mercenarii Wagner au părăsit tabăra ridicată în Belarus, după rebeliune? Imagini din satelit

Anterior, Radio Svoboda a scris că mai mulți mercenari Wagner ar părăsi tabăra din satul Tsel, Belarus, pentru a merge în Rusia. Ei ar fi fost trimiși în concediu pe perioadă nedeterminată, după ce Prigojin ar fi încetat să mai participe la ostilitățile din Ucraina.

Amintim că Evghenii Prigojin a provocat o revoltă militară, pe 24 iunie, în Rusia. Timp de câteva ore, mercenarii Wagner au ocupat un cartier general al armatei ruse din Rostov şi au mărșăluit până sub coastele Moscovei. Revolta s-a încheiat în seara zilei cu un acord care prevedea exilul în Belarus al lui Prigojin. Evgheni Prigojin a susținut atunci că revolta sa nu a avut ca scop răsturnarea puterii de la Moscova, ci doar schimbarea puterii militare din Rusia, pe care o acuză de incompetență în conflictul din Ucraina. La rândul său, președintele rus, Vladimir Putin a calificat la acea vreme rebeliunea lui Prigojin drept o trădare.

În seara zilei de 23 august, un avion privat Embraer 600 s-a prăbușit în regiunea rusă Tveri. Autoritățile ruse au anunțat că cele 10 persoane care se aflau la bordul aeronavei au decedat. Avionul zbura din Moscova spre Sankt Petersburg. Ulterior, agenția rusă de transport aerian a confirmat că la bordul avionului prăbușit se afla Evghenii Prigojin. Anterior, moartea lui Prigojin a fost confirmată de canalul de Telegram „Grey Zone”, apropiată grupului Wagner. Și canalul WAGNER GROUP a confirmat moartea lui Prigojin: „Chiar și în iad va fi cel mai bun! Glorie Rusiei”. AICI poți citi ipotezele, cine sunt suspecții, dar și reacțiile după presupusa moarte a lui Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: