„Mergem protejați la școală”. În acest weekend vor fi organizate mai multe maratoane de vaccinare pentru pedagogi
Full Article 2 minutes read

„Mergem protejați la școală”. În acest weekend vor fi organizate mai multe maratoane de vaccinare pentru pedagogi

În acest weekend, 21-22 august, în toate regiunile țării, vor fi organizate maratoane de vaccinare împotriva COVID-19, sub genericul „Mergem protejați la școală”.

Potrivit Ministerului Sănătății, sunt invitate în special cadrele didactice, alți angajați din sistemul de învățământ, părinți, bunici și membrii familiilor.

„Totul pentru a oferi celor mici posibilitatea de a merge la școală în siguranță și de a se bucura de un proces educațional calitativ, în condițiile destul de complicate ale pandemiei COVID-19”, au menționat reprezentanții instituției.

Acțiunile se vor desfășura în punctele de vaccinare din cadrul instituțiilor de asistență medicală primară raionale și locale, în intervalul orelor 08:00 și 18:00. În mun. Chișinău, activitățile de imunizare vor fi organizate suplimentar la Centrul Municipal de Vaccinare, de pe strada Petru Rareș, 18.

Vaccinarea se face fără programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Gama largă de vaccinuri utilizate în cadrul maratoanelor, sunt sigure și eficiente.

***

Amintim că Poliția va intensifica măsurile de control în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un comunicat de presă, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că polițiștii și carabinierii vor fi prezenți în teritoriu în toate zilele săptămânii, inclusiv în zilele de weekend și vor monitoriza cu strictețe respectarea măsurilor impuse de autorități. În cazurile în care prevederile nu vor fi respectate, oamenii legii avertizează că „vor interveni cu toată fermitatea”.

Potrivit platformei online vaccinare.gov.md, din 2 martie până în prezent, peste 620 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova cu ambele doze de vaccin. Numărul de infectări a început să crească în ultimele zile, din cauza tulpinei Delta, care are un grad mai mare de contagiozitate. În cadrul Centrului COVID-19 de la Moldexpo a fost suplimentat numărul de paturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: