Mesaj dur de la București, după crearea unei coaliții PDM-PSRM: „În ultimele 4 luni nu s-au înregistrat evoluții pe parcursul european”
Full Article 2 minutes read

Mesaj dur de la București, după crearea unei coaliții PDM-PSRM: „În ultimele 4 luni nu s-au înregistrat evoluții pe parcursul european”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a publicat o reacție după formarea unei coaliții de guvernare în Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, Bucureștiul a remarcat că în ultimele patru luni, Chișinăul nu a avansat pe calea europeană și anunță că sprijinul României, inclusiv financiar, rămâne condiționat de implementarea reformelor. 

„MAE apreciază că, în ultimele patru luni, în R. Moldova nu s-au înregistrat evoluții care să ateste continuarea sau realizarea unor reforme durabile în direcția avansării parcursului european. MAE consideră că îndoielile în privința angajamentului autentic din partea autorităților de la Chișinău în sensul reformelor necesare se mențin și în actuala conjunctură politică, neexistând argumente care să deschidă perspectivele unor schimbări de fond ca urmare a formării noii coaliții guvernamentale de la Chișinău”, se arată în declarație.

Totodată, Bucureștiul declară că ajutorul României față de Republica Moldova rămâne condiționat de implementarea reformelor de către guvernul de la Chișinău.

„Sprijinul României, inclusiv financiar, va fi pe mai departe strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european. În același timp, România va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova”, precizează Ministerul de Externe de la București.

Amintim că luni, 16 martie, liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip și președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi, au anunțat că cele două formațiuni au format o coaliție de guvernare, iar PDM preia mai multe portofolii din cadrul cabinetului de miniștri. La scurt timp, noii miniștri au depus jurământul de credință patriei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: