Noi miniștri în guvern. PDM și PSRM au semnat un acord de coaliție și au constituit o majoritate parlamentară
Full Article 2 minutes read

Noi miniștri în guvern. PDM și PSRM au semnat un acord de coaliție și au constituit o majoritate parlamentară

Partidul Democrat din Moldova (PDM) și Partidul Socialiștilor (PSRM) au semnat astăzi, 16 martie, un acord de coaliție și vor constitui o majoritate parlamentară. Președinta parlamentului, Zinaida Grecinîi, a anunțat că în actualul guvern vor avea loc anumite remanieri de miniștri. Pavel Filip a anunțat numele noilor miniștri.

„Am ajuns la o bună înțelegere în PSRM și PDM pentru a semna un acord de coaliție și de a constitui o majoritate parlamentară. Toți colegii noștri din ambele fracțiuni au semnat acest acord”, a precizat președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi.

„PDM semnează cu toată responsabilitatea. Ne asumăm actul guvernării împreună cu PSRM”, a adăugat și președintele PDM, Pavel Filip.

„Acordul presupune și anumite remanieri în actualul guvern. Vor fi înaintate câteva candidaturi de miniștri președintelui țării”, a precizat Grecianîi.

„Sunt mulți dintre cei care vin cu critici și declarații și mai puțini cei care își asumă responsabilitatea în situații de criză. Împreună vom putea face față acestei crize și nu numai. Vom reuși să schimbăm în bine lucrurile în Republica Moldova. Acum, Republica Moldova are nevoie de PDM. Avem oameni experimentați, profesioniști, care au demonstrat potențialul și capacitățile lor, de aceea, vom propune prim-ministrului și președintelui țării o parte dintre colegii noștri care să preia portofolii importante din guvern. Este vorba despre Cristina Lesnic – viceprim-ministru pentru Reintegrarea țării, Alexandru Pînzari – ministru al Apărării, Igor Șarov – ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Oleg Țulea – ministru de Externe, Sergiu Răilean – ministru al Economiei și Infrastructurii”, a anunțat Pavel Filip.

Lidera PSRM a menționat că, în mare parte, documentul conține prevedererile Acordului politic semnat între PSRM și Blocul ACUM, în vara anului 2019. La scurt timp după briefingul de presă, textul acordului a fost publicat pe site-ul PSRM.

Documentul integral poate fi studiat AICI.

Amintim că în data 4 februarie, PSRM a anunțat că invită PDM la discuții, în vederea creării unei coaliții de guvernare. După ședința Consiliului Politic al partidului, PDM a anunțat că acceptă invitația.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: