Meteorologii anunță un revelion cu temperaturi ridicate şi ploi
Full Article 2 minutes read

Meteorologii anunță un revelion cu temperaturi ridicate şi ploi

Temperaturi pozitive şi ploi prognozează meteorologii pentru ziua de mâine, când creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului, pe stil nou, transmite Moldpres.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vineri, 25 decembrie, în ţară se așteaptă valori termice încadrate între 5-10 grade Celsius, ziua, şi 0-5 grade, noaptea. De Crăciunul pe nou, pe întreg teritoriul țării se așteaptă vreme închisă, mohorâtă, însoțită de ploi.

Începând de sâmbătă, vremea treptat se va răci, iar precipitațiile vor fi sub formă de ninsori şi lapoviță. Tendințele de răcire se vor menține tot weekend-ul, când termometrele vor indica până la 4 grade Celsius, ziua, şi până la minus 5 grade – noaptea.

De luni, 28 decembrie, afară se încălzește, astfel încât în ultimele zile anului 2020 vom avea până la 12 grade căldură.

De sărbătoarea Nașterii Domnului sunt legate mai multe tradiții, obiceiuri şi superstiții, care se referă inclusiv la aspecte meteorologice. Astfel, o superstiție populară este legată de vremea din această zi: dacă în ziua de Crăciun ninge, se crede ca în cea de Paște va fi vreme frumoasă. Respectiv, ploi la Crăciun – frig la Paște. Totodată, un cer senin de Crăciun anunță un an roditor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: