Meteorologii avertizează că ne așteaptă ploi puternice și grindină
Full Article 50 second read

Meteorologii avertizează că ne așteaptă ploi puternice și grindină

În această după-amiază sunt așteptate furtuni, pe alocuri averse abundente și grindină. Anunțul a fost făcut de Serviciul Hidrometeorologic de Stat care a prelungit, în același timp, codul galben de pericol meteorologic în toată țara.

Potrivit meteorologilor, astăzi, 14 august, până la ora 22:00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m²) și grindină, însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s.

Meteorologii avertizează că ne așteaptă ploi puternice și grindină

meteo.md

Ultima furtună puternică în capitală a avut loc pe 9 august, atunci când mai mulți copaci și fire electrice au fost doborâte. Totodată, o persoană a murit, după ce se presupune că s-ar fi electrocutat, iar multe acoperișuri, subsoluri și chiar locuințe au fost inundate. Costul estimativ al pagubelor se ridică la 20 de milioane de lei, potrivit edilului de Choșinău, Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: