Meteorologii avertizează că ne așteaptă ploi puternice și grindină
Full Article 50 second read

Meteorologii avertizează că ne așteaptă ploi puternice și grindină

În această după-amiază sunt așteptate furtuni, pe alocuri averse abundente și grindină. Anunțul a fost făcut de Serviciul Hidrometeorologic de Stat care a prelungit, în același timp, codul galben de pericol meteorologic în toată țara.

Potrivit meteorologilor, astăzi, 14 august, până la ora 22:00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m²) și grindină, însoțite de vijelie de până la 15-20 m/s.

Meteorologii avertizează că ne așteaptă ploi puternice și grindină

meteo.md

Ultima furtună puternică în capitală a avut loc pe 9 august, atunci când mai mulți copaci și fire electrice au fost doborâte. Totodată, o persoană a murit, după ce se presupune că s-ar fi electrocutat, iar multe acoperișuri, subsoluri și chiar locuințe au fost inundate. Costul estimativ al pagubelor se ridică la 20 de milioane de lei, potrivit edilului de Choșinău, Ion Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: