Mihai Ghimpu va prelua conducerea activității Partidului Liberal
Full Article 2 minutes read

Mihai Ghimpu va prelua conducerea activității Partidului Liberal

Mihai Ghimpu preia, din nou, conducerea activității Partidului Liberal. Decizia a fost anunțată în seara de 7 noiembrie, în urma ședinței consiliului republican al formațiunii. Se întâmplă după ce, acum o săptămână, Dorin Chirtoacă a anunțat că renunță la funcția de președinte a PL.

„Astăzi, 7 noiembrie, Consiliul Republican al PL s-a întrunit în ședință, la care s-a luat decizia ca până la alegerea noului Președinte activitatea Partidului să fie coordonată de Președintele de Onoare, Mihai Ghimpu. Totodată, Consiliul a aprobat modificări în statul Partidului și a adoptat o rezoluție cu privire la situația social-politică”, se arată într-un comunicat publicat de reprezentanții formațiunii.

Amintim că, la sfîrșitul lunii octombrie, Dorin Chirtoacă a anunțat că a renunțat la mandatul de consilier muncipal și la funcția de președinte a Partidului Liberal. Ex-primarul capitalei a subliniat că nu renunță în totalitate la activitatea politică, ci o întrerupe, iar dacă va simți chemarea cetățenilor, va reveni.

Potrivit dosarului întocmit de RISE Moldova, PL este succesorul Partidului Reformei (PR), înregistrat în 1993. Schimbarea denumirii în Partidul Liberal a avut loc în 2005. Este o formaţiune politică de centru-dreaptă și, timp de 20 de ani, a fost condusă de Mihai Ghimpu. În decembrie 2018 la cârma partidului a fost ales Dorin Chirtoacă, nepotul lui Ghimpu și fost primar al municipiului Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: