Mihail Mișustin este noul prim-ministru al Rusiei. Vladimir Putin a semnat decretul
Full Article 2 minutes read

Mihail Mișustin este noul prim-ministru al Rusiei. Vladimir Putin a semnat decretul

Președintele Vladimir Putin a semnat decretul prin care Mihail Mișustin este numit în funcția de prim-ministru al Rusiei. Un comunicat în acest sens a fost publicat pe site-ul Kremlinului, astăzi, 16 ianuarie. 

În comunicat se mai arată că documentul a intrat în vigoare în momentul semnării.

Amintim că tot astăzi, Duma de Stat a Federației Ruse a aprobat demersul președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Candidatura lui Mișustin a fost susținută de 383 de deputați. Împotrivă nu a votat niciunul, iar 41 s-au abținut.

Precizăm că Mihail Mișustin este doctor în științe economice. În perioada 1992-1996 a lucrat în cadrul Clubului Internațional de Calculatoare, una dintre cele mai mari expoziții de calculatoare din Rusia. Din 1998 a ocupat diferite funcții în organele statului. De asemenea, Mișustin a condus Agenția Federală a Cadastrelor Imobiliare și Agenția Federală pentru Gestionarea Zonelor Economice Speciale. În 2008, a devenit președinte al grupului de companii UFG. Din aprilie 2010, a condus Serviciul Fiscal Federal.

Amintim că ieri, 15 ianuarie, guvernul Rusiei a demisionat în componență deplină. Anunțul a fost făcut de către premierul Dmitri Medvedev, la scurt timp după discursul anual al președintelui Vladimir Putin privind Starea Naţiunii, în cadrul căruia liderul de la Kremlin a propus organizarea unui referendum privind revizuirea Constituției.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: