Mihai Popșoi, despre cum ne apără neutralitatea de război, pericolul din Transnistria și (ne)implicarea altor partide în gestionarea crizelor
Full Article 2 minutes read

Mihai Popșoi, despre cum ne apără neutralitatea de război, pericolul din Transnistria și (ne)implicarea altor partide în gestionarea crizelor

Statutul de neutralitate este singura metodă care ne poate asigura pacea și securitatea în Republica Moldova. Într-un interviu pentru presshub.ro, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a declarat că și aceasta este îndoielnică, iar autoritățile nu își fac mari iluzii în acest sens.

„Dar în acest context complicat încercăm să valorificăm pe cât putem această neutralitate, inclusiv pentru a putea oferi tot sprijinul semenilor noștri din Ucraina, care vin în Republica Moldova în număr mare pentru a-și trage sufletul și a-și găsi aici liniștea sau a merge în continuare în UE”, a declarat Popșoi.

Întrebat de jurnaliștii români despre pericolul care vine din regiunea transnistreană, deputatul a accentuat că regimul secesionist de la Tiraspol a fost și continuă să fie vulnerabilitate pentru Republica Moldova.

„În aceste momente complicate informațiile de care dispunem, atât de la serviciile noastre, cât și de la serviciile de inteligență a partenerilor noștri occidentali ne spun că nu ar exista careva premise sau îngrijorări iminente că situația ar putea merge pe un scenariu agresiv venind din regiunea transnistreană. Dimpotrivă, vedem că în această perioadă un anumit calm. Desigur că aceste lucruri nu oferă nicio garanție, totul se poate schimba foarte repede. Dar pe moment lucrurile sunt stabile și nu putem decât să sperăm că așa vor rămâne”, a menționat Mihai Popșoi.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului afirmă că de la începerea războiului în Ucraina, reprezentanții altor partide nu au pus umărul la gestionarea lucrurilor în țară.

„La nivelul autorităților locale, da, avem exemple de implicare a unor primari sau consilieri din alte partide politice. La nivel central însă suntem cam de unii singuri (…). Efortul societății și a Guvernului a fost unul remarcabil, însă pericolul este că aceste cifre ar putea să crească, mai ales dacă războiul s-ar extinde și în regiunea Odesa. Capacitățile noastre sunt la limită”, a mai spus Mihai Popșoi.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: