Mihail Bagas susține că partidul investigat pentru finanțare ilegală este ALDE, nu LOC: „Minciuni din partea agentului 007 Arina Spătaru”
Full Article 3 minutes read

Mihail Bagas susține că partidul investigat pentru finanțare ilegală este ALDE, nu LOC: „Minciuni din partea agentului 007 Arina Spătaru”

Mihail Bagas, învinuit în dosarul privind finanțarea ilegală a partidelor politice de către un grup criminal organizat condus de fugarul Ilan Șor, susține că singurul partid vizat în dosar este Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Acesta a dezmințit declarația președintei formațiunii, Arina Spătaru, care a spus că Șor ar fi încercat să preia controlul Ligii Comunelor și Orașelor (LOC) – formațiune politică care l-a înaintat pe Bagas în alegerile locale din toamnă, pentru funcția de primar de Chișinău. „Fals!” – a scris Bagas în reacție, pe pagina sa de Facebook.

„Fals N1. O altă minciună de la Agentul 007 – Arina Spătaru. Singura parte implicată în cazul meu este Partidul „ALDE”, condus de Spătaru și Culai. Acest partid, și nu oricare altul, este acuzat de finanțare ilegală, mituirea politicienilor, cumpărarea partidelor, plata salariilor la negru”, a declarat Bagas.

„Este trist că soția unui duhovnic minte atât de flagrant, denigrând pe alții. Dar, pe lângă curtea lui Dumnezeu, există și alte curți, în care curând ne vom întâlni cu voi. Spătaru, Culai – unde sunt banii?!” – a mai scris Bagas.

NM a solicitat un comentariu de la Procuratura Anticorupție cu privire la dosarul în care figurează Bagas. Până în momentul publicării știrii, însă, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

Am solicitat un comentariu și de la președinta ALDE, Arina Spătaru. Politiciana nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care i se aduc.

***

Amintim că Mihail Bagas a fost reținut pe 21 septembrie – zi în care au fost reținuți și deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi. Ei sunt învinuiți de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor. Prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 23 septembrie, Mihail Bagas a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile. La mai puțin de la o lună după plasarea sa în izolator, pe 13 octombrie, Bagas a fost eliberat.

Mai exact, Bagas este suspectat de pregătirea și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali în proporții mari și complicitate și instigare la spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari. Anterior, președinta ALDE, care l-a investigat pe Șor sub acoperire, în colaborare cu organele de drept, a declarat că adevărata țintă al lui Șor a fost, de fapt, LOC – partid pe care ar fi vrut să-l preia și la conducerea căruia urma să vină Bagas. LOC a dezmințit atunci declarația și i-a cerut Arinei Spătaru să o facă, la rândul său, public – ceea ce nu s-a întâmplat.

Amintim că după reținerea lui Bagas, Partidul „Liga Orașelor și Comunelor” (LOC), care îl înaintase pe în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei, și-a retras sprijinul pentru el.

Mihail Bagas pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: