Militari americani și români vin în Moldova: se vor antrena, alături de cei moldoveni, la poligoanele din țară
Full Article 1 minutes read

Militari americani și români vin în Moldova: se vor antrena, alături de cei moldoveni, la poligoanele din țară

Militari americani, români și moldoveni se vor afla, începând cu săptămâna viitoare, la poligoanele Armatei Moldovei. Până pe 23 august, aceștia vor participa la exercițiul „Scutul de Foc-2024”. Militarii vor folosi tehnică și sisteme de artilerie. În context, Ministerul Apărării a anunțat că în următoarele zile pe drumurile naționale se va deplasa tehnica militară. Totodată, instituția a atenționat cetățenii că exercițiul este organizat anul, începând cu 2015.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat că, în perioada 5-23 august, Armata Naţională va desfășura la poligoanele militare exerciţiul multinațional „Scutul de Foc-2024”.

„Antrenamentele, în care vor fi implicaţi militari moldoveni, români și americani, au ca obiectiv dezvoltarea capabilităților operaționale şi creşterea interoperabilității efectivului participant. La exerciţiu vor fi folosite unităţile de tehnică militară și sistemele de artilerie din dotarea Armatei Naționale. „Scutul de Foc” se desfăşoară conform planului de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2024. Acesta este organizat anual, începând cu 2015”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Instituția a mai spus că, în zilele următoare – în contextul desfășurării exercițiului, vor avea loc deplasări de tehnică militară pe drumurile naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: