„Mingea e în terenul altor deputați”. Slusari, despre invitația lui Dodon la discuții
Full Article 3 minutes read

„Mingea e în terenul altor deputați”. Slusari, despre invitația lui Dodon la discuții

Vicepreședintele partidului „Platforma Demnitate și Adevăr (DA)” Alexandr Slusari a declarat că președintele Igor Dodon nu deține împuterniciri pentru a participa la negocirile partidelor parlamentare privind formarea unei noi majorități. Într-un mesaj publicat pe 19 iunie, Slusari a menționat că Platforma DA este gata să discute ieșirea din criza politică cu alți deputați, în afara celor implicați în jaful bancar și în „offshor-urile din Bahamas și sacoșa pentru Dodon”. Reacția vine după invitația lui Igor Dodon pentru liderii partidelor din blocul ACUM, PSRM și PDM.

„În ce calitate Igor Nicolaevici invită partidele la întâlnire? În afara Codului Penal, președintele ar trebui să citească Constituția. Și să știe clar ce atribuții are. Poate, șeful statului vrea să se joace de-a arbitrul? Puțin probabil că liderul neformal al PSRM are un drept cât de mic să pretindă la acest rol”, a notat Slusari.

Potrivit lui Slusari, întrucât Moldova este o republică parlamentară, președintele nu deține împuternicirea de a discuta formarea majorității parlamentare.

„În conformitate cu Constituția, cu președintele vom fi obligați să discutăm după demisia acestui guvern, privind înaintarea unui nou candidat la funcția de prim-ministru. Punct.”, a scris Slusari.

Deputatul Platformei DA a menționat că formațiunea pe care o reprezintă este gata să discute propunerile partidelor privind ieșirea din criză (formarea unui nou guvern, NM) cu toți deputații, în afară de cei implicați în jaful bancar și „offshor-urile din Bahamas cu pachetele lui Dodon”.

Acesta a mai spus că Platforma DA este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate, deși consideră că nu trebuie desfășurate în acest an. Despre guvernul Chicu, Slusari a declarat că acesta ar fi concentrat asupra campaniei electorale a președintelui Igor Dodon și nici măcar nu ar încerca să lupte cu pandemia de COVID-19 și cu sărăcia.

„Nu înțeleg, cum se poate de luptat cu Dodon și de lăsat guvernul lui, care în mare parte a adus țara în pragul unei catastrofe ”, a mai scris Slusari.

În opinia lui Slusari, „mingea este acum în terenul celorlalți deputați, scopul cărora este să nu permită ca Moldova să devină „focar de infecție, sărăcie și ciocniri banditești între Plahotniuc și Dodon”.

Amintim că, vineri, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a chemat la discuții liderii Platformei DA, PAS, PSRM și PDM, pentru a discuta despre depășirea crizei politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: