Ministerul de Externe de la Chișinău, despre accidentul feroviar din Grecia: nu avem informații despre cetățeni moldoveni
Full Article 2 minutes read

Ministerul de Externe de la Chișinău, despre accidentul feroviar din Grecia: nu avem informații despre cetățeni moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu unele precizări în legătură cu gravul accident feroviar care s-a produs în Grecia. Instituția a informat că, până la ora actuală, nu au fost raportați cetățeni moldoveni printre victimele accidentului.

MAEIE informează că, potrivit informațiilor preliminare obținute de către ambasada țării noastre de la Atena, 36 de persoane au decedat și 66 persoane sunt rănite, în urma accidentului.

„În acest moment nu avem informații despre cetățeni ai Republicii Moldova care să fi avut de suferit în urma accidentului”, se arată în nota informativă a ministerului.

MAEIE a precizat că responsabilii de la ambasada Moldovei în Grecia rămân în contact cu autoritățile elene pentru a acorda asistență în funcție de solicitări.

În cazul în care cetățenii moldoveni au nevoie de asistență, aceștia se pot adresa misiunii noastre diplomatice.

Date de contact: 

Adresa ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă: 20, G. Bakou str., Athens, Greece

Pagina de Facebook: Ambasada Republicii Moldova în Grecia/ Embassy of Moldova to Greece

Site-ul misiunii diplomatice: https://bit.ly/3kC9GEg

Numărul de telefon: +30 699 793 9458

Amintim că un tren cu pasageri, care făcea legătura între Atena și Salonic, s-a ciocnit cu un marfar, în noaptea de marți spre miercuri. Presa elenă scrie că „este cel mai grav accident care s-a produs vreodată în Grecia”. Accidentul s-a produs în apropiere de orașul Larissa, aflat în centrul Greciei. În trenul de pasageri se aflau 350 de oameni.

Președinta Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, și-a întrerupt deplasarea. În Grecia au fost decretate trei zile de doliu național.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: