Коммерсантъ

Ministerul rus de Externe cere Chișinăului să reia negocierile în formatul „5+2”

Ministerul rus de externe solicită Chișinăului să reia negocierile în formatul „5+2”. „Suntem convinși că această inițiativă poate să dea un impuls procesului de reglementare transnistreană și să depășească stagnarea prelungită a acestuia”, a declarat, în data de 25 decembrie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Zaharova a mai spus că Moscova salută disponibilitatea Tiraspolului de a începe discuțiile și de a relua negocierile în formatul „5+2”. Astfel, ministerul rus îl sprijină pe liderul Vadim Krasnoselskii, care anterior a declarat că este îngrijorat de pauza prelungită a procesului de negocieri.

„Facem un apel la conducerea Moldovei să manifeste o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei. Federația Rusă în calitate de mediator și garant în procesul de reglementare transnistreană este pregătită să asiste la acest lucru”, se arată în declarația ministerului.

În data de 24 decembrie, Krasnoselskii s-a adresat președintelui Maia Sandu, afirmând că este îngrijorat de „degradarea negocierilor” și că Chișinăul își ignoră obligațiile în acest sens.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: