Ministerul rus de Externe cere Chișinăului să reia negocierile în formatul „5+2”
Full Article 1 minutes read

Ministerul rus de Externe cere Chișinăului să reia negocierile în formatul „5+2”

Ministerul rus de externe solicită Chișinăului să reia negocierile în formatul „5+2”. „Suntem convinși că această inițiativă poate să dea un impuls procesului de reglementare transnistreană și să depășească stagnarea prelungită a acestuia”, a declarat, în data de 25 decembrie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Zaharova a mai spus că Moscova salută disponibilitatea Tiraspolului de a începe discuțiile și de a relua negocierile în formatul „5+2”. Astfel, ministerul rus îl sprijină pe liderul Vadim Krasnoselskii, care anterior a declarat că este îngrijorat de pauza prelungită a procesului de negocieri.

„Facem un apel la conducerea Moldovei să manifeste o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei. Federația Rusă în calitate de mediator și garant în procesul de reglementare transnistreană este pregătită să asiste la acest lucru”, se arată în declarația ministerului.

În data de 24 decembrie, Krasnoselskii s-a adresat președintelui Maia Sandu, afirmând că este îngrijorat de „degradarea negocierilor” și că Chișinăul își ignoră obligațiile în acest sens.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: