Ministerul Sănătății a lansat o nouă campanie de informare în contextul pandemiei
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății a lansat o nouă campanie de informare în contextul pandemiei

Grupul Național de Comunicare COVID-19 și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale (MSMPS) a lansat campania de informare și responsabilizare “Fii în siguranță!”. De asemenea, a fost lansat, în regim de testare, platforma covidinfo.md. Reprezentanții instituției nu au precizat costurile campaniei și al elaborării site-ului.

Campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19, și, în același timp, „educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient”, se arată în comunicatul MSMPS.

„În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur. Respectarea măsurilor de precauție este cea mai eficientă soluție de prevenire a infectării: poartă mască, păstrează distanța fizică, spală-te regulat pe mâini, evită locurile aglomerate”, explică reprezentanții instituției.

Astfel, pe parcursul campaniei, cu suportul partenerilor de dezvoltare (Organizația Mondială a Sănătății, ONU Moldova, UNICEF Moldova), vor fi elaborate și distribuite materiale informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel național.

În același timp, în regim de test va fi lansată platforma web: www.covidinfo.md.

„Acest instrument de informare va fi un agregator de conținut verificat și relevant, despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Moldova. Platforma  a fost elaborată de Grupul national de comunicare și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene, în cadrul eforturilor de răspuns la pandemia COVID-19”, se arată în comunicat.

Platforma cuprinde informații sistematizate pe 5 domenii: informații publice, informații pentru părinți, informații pentru lucrătorii medicali, informații pentru jurnaliști și informații pentru antreprenori. De asemenea, pot fi găsite datele statistice privind situația pandemică din Moldova.

Ministerul Sănătății a lansat o nouă campanie de informare în contextul pandemiei

covidinfo.md

rma cuprinde informații sistematizate pe cinci domenii:

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: