UNIAN

Ministerul Sănătății comunică despre 231 cazuri noi de infectare cu Covid. Sunt raportate și 13 decese 

Alte 231 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Datele sunt raportate pentru ziua de ieri, 21 februarie. 

Din numărul total de cazuri șase sunt asociate cu contact în afara țării: 2-România, 2-Danemarca, 1-Italia, 1-Cehia.

Numărul total de teste efectuate – 3 509, dintre care 1 551 de teste rapide. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 495 415. Din numărul total de cazuri, șase sunt în rândul lucrătorilor medicali: (4 – medici, 2 – asistenți medicali, 0 – personal auxiliar).

În total, în instituțiile medico-sanitare spitalicești sunt internate 1 236 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 98 în stare extrem de gravă și 15 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 1 229 de persoane au fost vindecate. În total, 467 312 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 11 625 de persoane, iar 13 495 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, au fost raportate alte 13 decese provocate de COVID-19, dintre care trei în regiunea transnistreană.

Deces 11.105 din 18.02.2022: Bărbat de 78 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM ”Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angor pectoral de efort, hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie.

Deces 11.106 din 19.02.2022: Bărbat de 61 de ani din mun. Bălți, internat în IMSP Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie, diabet zaharat.

Deces 11.107 din 17.02.2022: Bărbat de 82 de ani din r. Anenii Noi, internat în IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății. Comorbidități: hipertensiune arterială, cadiopatie, angor pectoral de efort.

Deces 11.108 din 20.02.2022: Bărbat de 84 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM ”Gheorghe Paladi”. Comorbidități: angor pectoral de efort, encefalopatie, cardiopatie.

Deces 11.109 din 20.02.2022: Bărbat de 84 de ani din r. Basarabeasca, internat în IMSP SR Cimișlia. Comorbidități: fibrilație, cardiopatie.

Deces 11.110 din 19.02.2022: Bărbat de 74 de ani din r. Sângerei, internat în IMSP Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 11.111 din 19.02.2022: Femeie de 66 de ani din r. Cimișlia, internată în IMSP SR Cimișlia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, obezitate.

Deces 11.112 din 18.02.2022: Bărbat de 66 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM ”Gheorghe Paladi”. Comorbidități: cardiomiopatie, angor pectoral de efort.

Deces 11.113 din 19.02.2022: Bărbat de 95 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCM ”Gheorghe Paladi”. Comorbidități: cardiomiopatie, angor pectoral de efort, encefalopatie.

Deces 11.114 din 19.02.2022: Femeie de 85 de ani din r. Râșcani, internată în IMSP Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: cardiopatie.

Deces 11.115 din 19.02.2022: Bărbat de 85 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 10.116 din 19.02.2022: Bărbat de 67 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 11.117 din 18.02.2022: Femeie de 95 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie, encefalopatie.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Avocatul Poporului critică modificările la Legea cu privire la avocatură: „Lipsa consultării încalcă principiile bunei guvernări”

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, își exprimă îngrijorarea față de modul în care au fost adoptate modificările legislative ce vizează organizarea și funcționarea profesiei de avocat în Republica Moldova. Acesta atrage atenția că amendamentele la Legea cu privire la avocatură au fost înregistrate în Parlament pe 9 iulie și votate în lectură finală a doua zi, pe 10 iulie, fără consultarea prealabilă a Uniunii Avocaților – principala parte interesată. Potrivit ombudsmanului, „o asemenea abordare încalcă cerințele de transparență decizională și se abate de la standardele naționale și internaționale”.

„Lipsa consultării prealabile pe un subiect ce afectează direct arhitectura internă a unei profesii juridice autonome contravine principiilor bunei guvernări și celor statuate în Legea nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Recomandarea Rec(2000)21 a Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei și Cartea principiilor fundamentale ale avocatului european”, precizează Avocatul Poporului.

În ceea ce privește reacția Uniunii Avocaților – care a anunțat o grevă generală între 15 și 25 iulie – Panico susține că exprimă „poziția de contestare față de modul în care au fost adoptate modificările legislativ”. Avocatul Poporului avertizează că această grevă poate avea consecințe grave asupra funcționării sistemului judiciar, în special în ceea ce privește dreptul la apărare și respectarea termenelor procesuale.

Totodată, Ceslav Panico salută inițiativa Ministerului Justiției de a organiza o ședință comună cu participarea avocaților, parlamentarilor și a altor autorități relevante.

„Avocatul Poporului încurajează continuarea unui dialog deschis între toate instituțiile implicate și reafirmă importanța respectării principiilor de legalitate, proporționalitate și transparență în orice proces de reformare care afectează exercitarea unor profesii juridice independente”, se mai menționează în comunicatul emis de Ombudsman.

Amintim că Uniunea Avocaților a anunțat greva generală pe 11 iulie, ca reacție la modificările legislative adoptate de Parlament în ultima ședință a actualei legislaturi. Acestea au stârnit critici dure nu doar din partea avocaților, ci și a organizațiilor pentru drepturile omului, care susțin că noile prevederi afectează grav independența avocaturii. Tensiunile au fost amplificate de faptul că Uniunea Avocaților a fost informată despre aceste modificări abia în ziua în care au fost supuse votului în Parlament. În paralel, Uniunea Avocaților a transmis un apel președintei Maia Sandu, solicitându-i să nu promulge legea în forma adoptată de Parlament.

În reacție, Ministerul Justiției a lansat un apel, pe 14 iulie, către toate părțile implicate, să participe la o ședință comună pentru a discuta amendamentele considerate de Uniunea Avocaților drept o amenințare gravă la independența profesiei.

În aceeași zi, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat o declarație în care critică procedura de adoptare a controversatelor amendamente la Lege și își exprimă solidaritatea cu avocații din Moldova. UNBR a făcut inclusiv apel la autoritățile țării noastre să revină la dialogul instituțional. Organizația de peste Prut a subliniat că este disponibilă să susțină „apărarea valorilor fundamentale ale profesiei de avocat” și drepturile colegilor lor din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: