Ministerul Sănătății: victima răpusă de gripă avea 22 de ani și nu avea boli cronice
Full Article 50 second read

Ministerul Sănătății: victima răpusă de gripă avea 22 de ani și nu avea boli cronice

Victima răpusă de gripă în Republica Moldova este un tânăr de 22 de ani. Informația a fost confirmată pentru NM de către Elena Mudrîi, șefa serviciului de informare și comunicare cu mass media din cadrul Ministerului Sănătății.

„Avea 22 de ani, nu suferea de boli cronice. Pacientul când s-a adresat la spital a spus că se simte rău de aproximativ cinci zile”, a precizat Mudrîi la solicitarea NM.

Amintim că, pe 10 ianuarie, Ministerul Sănătății a anunțat că în săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat și un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023. În prezent, potrivit instituției, situația epidemiologică s-a îmbunătățit, numărul cazurilor de infecții respiratorii virale acute fiind în scădere. Totuși, numărul cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant pe parcursul a trei săptămâni.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: