Ministerul Sănătății: victima răpusă de gripă avea 22 de ani și nu avea boli cronice

Victima răpusă de gripă în Republica Moldova este un tânăr de 22 de ani. Informația a fost confirmată pentru NM de către Elena Mudrîi, șefa serviciului de informare și comunicare cu mass media din cadrul Ministerului Sănătății.

„Avea 22 de ani, nu suferea de boli cronice. Pacientul când s-a adresat la spital a spus că se simte rău de aproximativ cinci zile”, a precizat Mudrîi la solicitarea NM.

Amintim că, pe 10 ianuarie, Ministerul Sănătății a anunțat că în săptămâna 2-8 ianuarie a fost înregistrat și un caz de deces din cauza complicațiilor infecției gripale, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023. În prezent, potrivit instituției, situația epidemiologică s-a îmbunătățit, numărul cazurilor de infecții respiratorii virale acute fiind în scădere. Totuși, numărul cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant pe parcursul a trei săptămâni.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: