Ministerul Sănătății: aproape 14 mii de moldoveni s-au vaccinat timp de o zi
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: aproape 14 mii de moldoveni s-au vaccinat timp de o zi

Aproape 14.000 de oameni s-au vaccinat, pe 17 iulie, în cadrul mai multor acțiuni de promovare și intensificare a procesului de vaccinare care s-au desfășurat în toată țara, informează Ministerul Sănătății.

Mai exact, au fost organizate mai multe echipe mobile care au mers din casă în casă pentru a informa cetățenii despre beneficiile vaccinării și pentru a imuniza doritorii de a se proteja de virus. O activitate de acest gen s-a desfășurat la Otaci cu sprijinul rezidenților de la Asociația Studenților și Rezidenților din cadrul USMF, medicilor de familie conduși de directorul Centrul de Sănătate Publică Ocnița, Veaceslav Casian. Timp de câteva ore, peste 300 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Mulțumim autorităților publice locale, lucrătorilor medicali și rezidenților pentru eforturile enorme pentru desfășurarea procesului de vaccinare. În următoarea perioadă, planificăm mobilizarea a unui număr cât mai mare de echipe mobile, în special în zonele rurale. Totul pentru a preveni un alt val de îmbolnăviri. Este foarte important sa accelerăm campania de vaccinare, să majorăm gradul de acceptare a vaccinurilor împotriva COVID 19, să realizăm schema completă de imunizare, mai ales că, în prezent, putem profita de o perioada bună din punct de vedere epidemiologic comparativ cu alte țări din lume”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până astăzi, au fost administrate 861.995 doze de vaccine împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: