Ministrul Culturii Sergiu Prodan se află într-o vizită oficială în Spania. Primele întrevederi
Full Article 2 minutes read

Ministrul Culturii Sergiu Prodan se află într-o vizită oficială în Spania. Primele întrevederi

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, se află într-o vizită oficială în Spania, începând cu 29 noiembrie. Acesta a avut mai multe întrevederi, în cadrul cărora a discutat despre promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică. Vizita ministrului se va încheia la 1 decembrie. 

În prima zi, în Spania, Sergiu Prodan a avut o întrevedere cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) Zurab Pololikashvili.

Ministrul a menționat că una dintre prioritățile pentru 2022 este finalizarea Programului Național de dezvoltare „Turism 2030”. Totodată, Prodan a subliniat importanța suportului acordat de OMT pentru dinamizarea procesului de finalizare a documentului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, alte subiecte abordate au vizat: elaborarea unei noi legi a turismului, crearea unui concept privind înființarea unei academii în domeniul turismului sustenabil, dedicată tinerei generații, sub egida OMT.

La fel, Sergiu Prodan și-a exprimat gratitudinea Organizației Mondiale a Turismului pentru suportul în domeniul implementării reformelor axate pe dezvoltarea turismului și pentru promovarea Republicii Moldova ca destinație turistică. Totodată, oficialul moldovean a mulțumit pentru susținerea acordată împreună cu Guvernul Estoniei prin realizarea Proiectului „Empoweriung Young Women: Sustainble Livelihoods thraough Tourism in Moldova”.

În aceeași zi, ministrul Culturii a avut o întrevedere cu Violeta Agrici, ambasador al Republicii Moldova în Regatul Spaniei. „Au fost discutate subiecte despre provocările pe care le întâmpină domeniul cultural și turistic național în Spania”, se mai declară în același comunicat.

Sergiu Prodan urmează să aibă întrevederi și cu alți oficiali al Regatului Spaniei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: