Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Vizita a avut loc în data de 3 decembrie, la Stockholm. Oficialii au discutat prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică.

„Am mulțumit pentru expertiza și asistența Alianței oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în promovarea reformelor democratice, inclusiv contribuția la modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile cerințe și evoluții ale mediului de securitate” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al ţării noastre.

De asemenea, oficialii au discutat despre modalitățile de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din sectorul de apărare ale Republicii Moldova, conform necesităților autorităților naționale dar și agenda de cooperare Republica Moldova – NATO.

„Am apreciat sprijinul statelor NATO acordat Republicii Moldova în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.” – a spus Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău.

Amintim că vicepremierul Nicu Popescu a efecutat o vizită oficială la Stockhom în perioada 1-3 decembrie, pentru a participa la lucrările celei de-a 28-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: