Minorii vor putea petrece doar o oră pe TikTok. Platforma introduce o nouă setare
Full Article 2 minutes read

Minorii vor putea petrece doar o oră pe TikTok. Platforma introduce o nouă setare

Utilizatorii sub 18 ani ai platformei TikTok vor putea folosi aplicația doar o oră pe zi. Reprezentanții rețelei de socializare au anunțat, pe 1 martie, că urmează să introducă, în curând, o setare implicită pentru a limita utilizarea acesteia de către persoanele minore.

Mișcarea vine după ce TikTok, dar și alte platforme de social media s-au confruntat cu critici, privind la impactul lor asupra tinerilor utilizatori.

Potrivit declarației lui Cormac Keenanm, șeful TikTok pentru încredere și siguranță, compania a consultat cercetători și experți de la Digital Wellness Lab de la Spitalul de Copii din Boston atunci când a decis limitele de timp pe care să le stabilească utilizatorilor adolescenți.

„Deși nu există o poziție susținută în mod colectiv cu privire la cât de mult timp pe ecran este „prea” sau chiar impactul pe care îl are timpul petrecut pe ecran în general, recunoaștem că adolescenții au de obicei nevoie de sprijin suplimentar atunci când încep să exploreze lumea online în mod independent”, a declarat Keenan.

Cu toate acestea, această nouă setare va putea fi dezactivată, dar schimbarea caracteristicilor ar putea întări bunăstarea digitală a utilizatorilor mai tineri.

Dacă limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorilor li se va solicita să introducă un cod de acces, solicitându-le să ia o decizie pentru a prelungi timpul petrecut cu trecerea prin videoclipuri din aplicație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: