Mișcarea lui Șor insistă să i se cedeze PMAN pe 21 mai: Am depus cu mult timp în urmă cererea
Full Article 2 minutes read

Mișcarea lui Șor insistă să i se cedeze PMAN pe 21 mai: Am depus cu mult timp în urmă cererea

Mișcarea Pentru Popor, din care fac parte mai multe formațiuni politice, inclusiv Partidul „ȘOR”, insistă pe dreptul de a organiza o manifestație în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), în data de 21 mai. Este un drept constituțional, susțin reprezentanții Mișcării.

Mișcarea Pentru Popor susține că a depus cu mult timp în urmă înștiințare pentru acțiunea din 21 mai către autoritățile capitalei. Astăzi, Primăria Chișinău a desfășurat o ședință în care au fost examinate demersurile înainte de Cancelaria de Stat și de partidele politice care își doresc să organizeze manifestații pe 21 mai în PMAN. După ce au examinat argumentele părților, reprezentanții Primăriei au anunțat că vor organiza o altă ședință, în care vor decide pentru cine vor autoriza manifestația.

„Reprezentanții Cancelariei de stat vor să obțină pentru guvernare dreptul exclusiv de a rezerva PMAN, pentru a organiza o manifestație în sprijinul integrării europene. Insistăm, însă, că este vorba de un spațiu public și că accesul în el trebuie să fie asigurat pentru toți cetățenii”, susțin reprezentanții Mișcării.

Amintim că Maia Sandu a anunțat că convoacă, pentru data de 21 mai, Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei.

Totodată, PMAN a fost deja rezervată pentru 21 mai și de Mișcare pentru Popor, de PSRM, dar și de alte organizații. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, spune că pentru a evita anumite incidente vor fi implicate instituțiile de ordine.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: