Miss Crimeea, în atenția poliției din Rusia după ce a cântat o melodie ucraineană
Full Article 2 minutes read

Miss Crimeea, în atenția poliției din Rusia după ce a cântat o melodie ucraineană

În Crimeea, poliția rusă investighează un videoclip în care „Miss Crimeea -2022” Olga Valeeva interpretează melodia ucraineană „Cervona Kalina” (Червона калина), relatează Radio Svoboda cu referire la un post de televiziune din Crimeea. 

„În prezent, polițiștii iau măsuri pentru a stabili toate împrejurările incidentului. Pe baza materialelor polițienești, se va lua o decizie în conformitate cu legea”, comunică postul de televiziune „Krîm 24” cu referire la Ministerul rus al Afacerilor Interne al Crimeei.

De cealaltă parte, Valeeva a declarat că nu cunoștea despre semnificația cântecului și a cerut să nu i se mai scrie „insulte pe rețelele de socializare”.

La momentul actual, videoclipul cu interpretarea piesei ucrainene de către Valeeva a fost șters.

Anterior, un tribunal rus a tras la răspundere șase organizatori și participanți la o nuntă a tătarilor în Crimeea pentru același cântec „Cervona Kalina”, pe care instanța rusă l-a numit „un cântec de luptă al naționaliștilor ucraineni”. Acuzații au fost pedepsiți cu amenzi și arestări administrative. Canalele rusești de Telegram, potrivit Radio Svoboda, au publicat imagini cu „scuze” publice a proprietarului restaurantului și a DJ-ului. Totodată, restaurantul unde a avut loc evenimentul a fost închis pentru inspecție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: