Mitropolitul Vladimir, întâlnire cu Vasnețov. În timp ce Rusia agresează militar Ucraina, cei doi își promit să lucreze pentru „a asigura pacea în regiune”
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir, întâlnire cu Vasnețov. În timp ce Rusia agresează militar Ucraina, cei doi își promit să lucreze pentru „a asigura pacea în regiune”

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir s-a întâlnit, din nou, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul discuțiilor, cei doi și-au promis să continue „să lucreze împreună” pentru „a asigura pacea și stabilitatea în regiune”. Iar asta în condițiile în care armata rusă își continuă agresiunea militară împotriva Ucrainei. 

Capul Bisericii Ortodoxe din Moldova și ambasadorul rus s-a întâlnit la reședința mitropolitană din capitală.

„În cadrul întâlnirii, discuțiile s-au concentrat pe subiecte de actualitate internațională, exprimând preocuparea comună pentru pacea și stabilitatea globală. Întâlnirea a fost marcată de un accent deosebit pus pe continuarea proiectelor bilaterale dintre Biserica Ortodoxă din Moldova și Ambasada Rusiei, subliniindu-se importanța colaborării strânse dintre cele două instituții”, se arată într-un comunicat publicat de Mitropolia Moldovei.

Potrivit Mitropoliei, mitropolitul Vladimir i-a mulțumit lui Oleg Vasnețov pentru „buna colaborare” de-a lungul anilor, evidențiind „beneficiile” aduse Bisericii Ortodoxe din Moldova și cetățenilor țării. Iar diplomatul a reafirmat „angajamentul ambasadei” Rusiei de a susține proiectele comune și a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis și constructiv.

Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea ambelor părți de a continua să lucreze împreună pentru a promova valorile creștin-ortodoxe și pentru a asigura un viitor pașnic și stabil în regiune”, au precizat reprezentanții Mitropoliei Moldovei.

***

Precizăm că ultima întrevedere făcută publică dintre mitropolitul Vladimir și ambasadorul rus Oleg Vasnețov a avut loc pe 20 februarie, la reședința mitropolitană din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: