Mobilizare: Rușii stabiliți permanent în afara țării nu vor fi chemați la arme. Ce se va întâmpla cu cei stabiliți temporar în afara Rusiei?
Full Article 3 minutes read

Mobilizare: Rușii stabiliți permanent în afara țării nu vor fi chemați la arme. Ce se va întâmpla cu cei stabiliți temporar în afara Rusiei?

Cetățenii Federației Ruse care locuiesc permanent în afara Rusiei și nu sunt înregistrați în armată nu vor fi mobilizați pentru a lupta în războiul din Ucraina. Precizarea a fost făcută de Ministerul rus al Apărării, scrie agenția rusă de presă Ria Novosti. Pe de altă parte, potrivit sursei citate, cetățenii ruși care au plecat pentru o perioadă scurtă de timp în afara țării și sunt înregistrați în armată la locul lor de reședință în Rusia pot fi chemați la arme.

Ministerul rus al Apărării a explicat că vor fi mobilizați, întâi de toate, trăgători, tunieri, șoferi sau șoferii-mecanici. Deși nu există ordine de recrutare din rezervă, Ministerul rus precizează că prioritate va acordă celor care au specialități corespunzătoare de înregistrare militară.

Sursa citată precizează că unul dintre factorii principali este prezența experienței de luptă. Astfel, vor fi chemați atât ofițerii, cât și soldații și sergenții.

Ministerul Apărării al Rusiei a remarcat că există posturi care pot fi ocupate de femei cu specialități militare relevante, de exemplu, un lucrător medical, dar, conform sursei citate, nevoia de astfel de specialiști ar fi minimă.

În conformitate cu legea NU vor fi mobilizați angajații întreprinderilor din industria de apărare; cetățenii recunoscuți temporar inapți din motive de sănătate; angajații care au în îngrijirea constantă un membru al familiei sau a unei persoane cu handicap din grupa I. Totodată, nu vor fi înrolați rușii care au în întreținere patru sau mai mulți copii sub 16 ani, dar și cei ale căror mame, pe lângă ei, au patru sau mai mulți copii sub vârsta de opt ani și îi cresc fără soț.

Cotele pentru numărul celor chemați din rezervă nu sunt stabilite. Pe baza volumului rezervei de mobilizare existente, fiecare regiune are o sarcină de mobilizare separată – aceasta depinde de numărul de cetățeni aflați în înregistrarea militară în regiune.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat, pe 21 septembrie, o mobilizare parțială în Rusia. Potrivit ministrului Apărării, Serghei Şoigu, este necesar să se controleze linia de contact de 1.000 de kilometri şi teritoriile eliberate din Ucraina.

Un total de 300.000 de rezerviști vor fi recrutați în Forțele Armate Ruse, ceea ce reprezintă puțin peste un procent din totalul resurselor de mobilizare a țării. Potrivit lui Șoigu, la moment nu se ia în calcul mobilizarea studenților care studiază în universități. De asemenea, conform sursei citate, decretul semnat de Putin nu va afecta recruții actuali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: