Moldova a aderat la un Protocol care stabilește regulile de transmitere a drogurilor și armelor
Full Article 50 second read

Moldova a aderat la un Protocol care stabilește regulile de transmitere a drogurilor și armelor

Republica Moldova aderă la Protocolul privind ordinea transmiterii substanțelor narcotice, psihotrope și precursorilor lor, a armelor de foc, principalelor lor componente, munițiilor, substanțelor și dispozitivelor explozive, care constituie corpuri delicte în cauzele penale. Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul respectiv.

„Interacțiunea eficientă între Părți pe cauzele penale privind traficul ilicit de droguri și arme va contribui la prevenirea acestor infracțiuni și la combaterea acestora, iar aderarea la acest Protocol va stabili regulile de transmitere a drogurilor și armelor, în calitate de corpuri delicte în cauzele penale”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Protocolul a fost semnat la 11 octombrie 2017, la Soci, Federația Rusă, de către următoarele state: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirghizia, Federația Rusă, Tadjikistan și Uzbekistan.

Pentru un stat-membru al CSI, Protocolul va intra în vigoare după 30 de zile de la primirea de către depozitar a documentelor de aderare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: