Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu pentru 2023. Grosu: „Am întreprins pași importanți”
Full Article 1 minutes read

Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu pentru 2023. Grosu: „Am întreprins pași importanți”

Republica Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu (PîE) în cadrul Inițiativei Central Europene pentru anul 2023. Secretarul General al ICE, Roberto Antoneone, a spus că ceastă postură ne va permite să ne promovăm agenda europeană.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere în această dimineață cu Secretarul General al ICE, Roberto Antoneone.

„Este un pas important pentru Republica Moldova, în mod special acum când are statut de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană”, a declarat Grosu.

Antoneone consideră că această postură ne va permite să ne promovăm agenda europeană, dar și facilitarea prelurării experienței pe mai multe domenii cheie inclusiv cu statele membre UE.

„Noi avem o agenda de reforme ambițioasă pentru anul 2023. În ultimul an, am întreprins pași importanți pentru a schimba lucrurile în Republica Moldova. Vom depune eforturi în continuare în adoptarea legislației necesare în acest sens pentru a îmbunătăți calitatea vieții a cetățenilor noștri și vom reuși cu ajutorul partenerilor noștri de dezvoltare”, a adăugat speakerul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: