Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu pentru 2023. Grosu: „Am întreprins pași importanți”
Full Article 1 minutes read

Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu pentru 2023. Grosu: „Am întreprins pași importanți”

Republica Moldova a preluat Președinția-în-Exercițiu (PîE) în cadrul Inițiativei Central Europene pentru anul 2023. Secretarul General al ICE, Roberto Antoneone, a spus că ceastă postură ne va permite să ne promovăm agenda europeană.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a avut o întrevedere în această dimineață cu Secretarul General al ICE, Roberto Antoneone.

„Este un pas important pentru Republica Moldova, în mod special acum când are statut de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană”, a declarat Grosu.

Antoneone consideră că această postură ne va permite să ne promovăm agenda europeană, dar și facilitarea prelurării experienței pe mai multe domenii cheie inclusiv cu statele membre UE.

„Noi avem o agenda de reforme ambițioasă pentru anul 2023. În ultimul an, am întreprins pași importanți pentru a schimba lucrurile în Republica Moldova. Vom depune eforturi în continuare în adoptarea legislației necesare în acest sens pentru a îmbunătăți calitatea vieții a cetățenilor noștri și vom reuși cu ajutorul partenerilor noștri de dezvoltare”, a adăugat speakerul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: