Moldova, în zonă roșie pentru Ucraina. Cum putem ajunge în țara vecină?
Full Article 2 minutes read

Moldova, în zonă roșie pentru Ucraina. Cum putem ajunge în țara vecină?

Ucraina și-a actualizat lista țărilor din zona roșie. Printre cele 80 de state se numără și Republica Moldova.

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina trebuie să prezinte la punctul de trecere a frontierei rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR).

Mai mult, potrivit agenției de presă Unian, persoanele care intră în Ucraina din țările din zona roșie trebuie să stea în autoizolare.

Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă/Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….).

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul/avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: