Moldova va beneficia de $236 mln din partea FMI. Întreprinderile mici și mijlocii, prioritare pentru utilizarea banilor
Full Article 1 minutes read

Moldova va beneficia de $236 mln din partea FMI. Întreprinderile mici și mijlocii, prioritare pentru utilizarea banilor

Republica Moldova va beneficia de 165,3 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a circa 236 de milioane de dolari, din partea Fondului Monetar Internațional (FMI). Decizia a fost discutată în cadrul unei ședințe a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu Rodgers Chawani, reprezentant rezident al FMI în Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă publicat pe 24 august.

Cei doi oficiali au discutat despre proiectele noii guvernări de la Chișinău, dar și despre reluarea dialogului pentru memorandumul de politici între FMI și Republica Moldova. În acest context, prim-ministrul a invitat misiunea FMI la Chișinău la sfârșitul lunii septembrie.

Alocarea DST oferă active lichide țărilor membre, fără obligații de rambursare sau anulare. Statele nu trebuie să îndeplinească nici o condiționalitate pentru a primi cota lor din alocarea DST, respectiv, fiecare țară membră poate utiliza alocarea DST conform necesităților interne.

Potrivit Nataliei Gavrilița, Republica Moldova va utiliza resursele alocate de FMI pentru a suplimenta veniturile la buget și pentru a oferi suport substanțial sectoarelor economice, cu un accent pe întreprinderile mici și mijlocii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: