Moldova va cumpăra gaz de două ori mai ieftin în octombrie, dacă contractul cu Gazprom va rămâne în vigoare
Full Article 2 minutes read

Moldova va cumpăra gaz de două ori mai ieftin în octombrie, dacă contractul cu Gazprom va rămâne în vigoare

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, afirmă că nu a înțeles în urma discuției de zilele trecute cu șeful Gazprom, Alexei Miler, dacă Gazprom va sista sau nu livrările de gaz către Republica Moldova. În cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune, ministrul, a declarat că dacă concernul rus va întrerupe livrările de gaz către țara noastră după 1 octombrie, atunci acest lucru va fi făcut cel mai probabil din cauza schimbării formulei de calcul. 

Nu am primit un răspuns. Eu am spus foarte clar, faptul că dvs solicitați până la 1 octombrie să fie realizat auditul, nu este realist. Am solicitat ca să extindem termenul. În momentul în care a spus că nu dorește să extindă mai mult de 1 octombrie, percepția mea este că dacă vom fi deconectați, nu va fi din cauza auditului, dar din simplul motiv că se schimbă formula și Moldova trebuie să primească gaz mult mai avantajos decât în luna septembrie. În momentul în care acest contract va rămâne în picioare, costul de achiziție a gazului pentru Moldova va scădea de aproape de 2 ori și atunci vom vedea care va fi influența asupra tarifului”, a declarat Spînu.

Oficialul a precizat că țara noastră are rezerve de aproape 35 milioane m3 de gaz, care sunt stocate în Moldova și România. Acest volum ar asigura țara pentru o lună sau cel mult două, în cazul în care Termoelectrica va fi trecută pe păcură.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: