Moldova va împrumuta €60 mln de la o agenție din Franța. În ce scop vor fi folosiți banii
Full Article 1 minutes read

Moldova va împrumuta €60 mln de la o agenție din Franța. În ce scop vor fi folosiți banii

Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro, acordat de Agenția Franceză pentru Dezvoltare. Deputații au votat, la ședința plenară de astăzi, pentru ratificarea Acordului de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare.

Necesitatea obținerii creditului de 60 de milioane de euro a apărut în urma consecințelor provocate de Federația Rusă în Ucraina, a crizei energetice și a inflației, comunică reprezentanții Parlamentului.

Astfel, banii vor fi folosiți pentru consolidarea programelor de protecție socială, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la gaze și pentru adoptarea reformelor în vederea dezvoltării energiilor regenerabile. De asemenea, resursele financiare vor fi valorificate pentru modernizarea sectorului transportului feroviar.

Împrumutul care va fi contractat prevede o maturitate de 15 ani, inclusiv perioada de grație de cinci ani. Rambursarea acestuia va fi efectuată de două ori pe an, în 20 de tranșe egale. Creditul va fi debursat într-o singură tranșă, termenul-limită fiind de 13 octombrie 2023.

Proiectul de lege privind ratificarea Acordului a fost votat, în prima și a doua lectură, de 57 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: