Moldova va oferi Turciei un ajutor umanitar în valoare de 8 mln lei
Full Article 1 minutes read

Moldova va oferi Turciei un ajutor umanitar în valoare de 8 mln lei

Republica Moldova va oferi un lot de produse de primă necesitate, în calitate de ajutor umanitar, persoanelor sinistrate din Turcia. Valoarea suportului este de peste 8 milioane de lei. Decizia a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței din 15 martie. 

Ajutorul umanitar vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, având în vedere că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din 6 și 7 februarie curent depășește capacitățile naționale de răspuns.

Lotul este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, va asigura în comun cu Ministerul Finanțelor îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontiera de stat a bunurilor, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la destinație.

Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui  348,7 mii lei și vor fi acoperite de MAI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: