Moldova va putea obține informații cu privire la conturile deținute de cetățenii noștri în alte țări
Full Article 2 minutes read

Moldova va putea obține informații cu privire la conturile deținute de cetățenii noștri în alte țări

Republica Moldova va furniza, în adresa autorităților competente ale statelor străine, informații de natură financiară cu privire la conturile deschise sau închise de rezidenții altor state. În același timp, autoritățile vor putea obține aceeași informație cu privire la conturile deținute de cetățenii noștri în alte țări. Transmiterea informațiilor se va efectua până la data de 30 septembrie a anului calendaristic următor pentru informațiile aferente anului calendaristic precedent.

Prevederile se regăsesc în proiectul de lege cu privire la aprobarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare, aprobat pe 21 decembrie de Guvern.

Schimbul automat de informații privind conturile financiare are drept scop transparentizarea fluxurilor de capital din străinătate, îmbunătățirea conformării fiscale atât la nivel național, cât și internațional, încurajarea declarării veniturilor de către contribuabili, precum și transparentizarea voluntară a operațiunilor și activelor.

Republica Moldova a devenit membru al Forumului Global privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică în anul 2016.

Prin aderarea la această organizație, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de implementare a celor două standarde internaționale privind transparența și schimbul de informații: schimbul de informații la solicitare (EOIR) și schimbul automat de informații privind conturile financiare (AEOI).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: