Moldova vrea să cumpere 300 de milioane de metri cubi de gaz din Azerbaidjan. Gavrilița: „Căutăm furnizori alternativi”
Full Article 1 minutes read

Moldova vrea să cumpere 300 de milioane de metri cubi de gaz din Azerbaidjan. Gavrilița: „Căutăm furnizori alternativi”

Chișinăul negociază cu Baku achiziția a 300 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Prim-ministra Moldovei, Natalia Gavrilița, a declarat în Azerbaidjan, că Moldova caută o soluție pe termen scurt și lung la criza gazelor și a energiei, scrie presa de locală.

„Țara noastră caută o soluție pe termen scurt și lung la criza gazelor și a energiei. Cerința noastră este de 300 de milioane de metri cubi pentru două luni. Nicio țară nu vrea să depindă de un singur furnizor. Prin urmare, căutăm furnizori alternativi. Această problemă a fost discutată și în Azerbaidjan. Vrem să cumpărăm gaz din Azerbaidjan –  300 de milioane de metri cubi”, a spus șefa Guvernului.

În prezent Republica Moldova cumpără gaz de la concernul rus „Gazprom”. Chișinăul vorbește periodic despre dorința de a scăpa de dependența energetică a Rusiei și nevoia de a căuta surse alternative.

În luna octombrie, Gazprom a limitat livrările de gaz către Moldova cu 30 la sută.  Amintim că din cele 8.06 milioane de m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 milioane m3 pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: