Moldova vrea să cumpere 300 de milioane de metri cubi de gaz din Azerbaidjan. Gavrilița: „Căutăm furnizori alternativi”
Full Article 1 minutes read

Moldova vrea să cumpere 300 de milioane de metri cubi de gaz din Azerbaidjan. Gavrilița: „Căutăm furnizori alternativi”

Chișinăul negociază cu Baku achiziția a 300 de milioane de metri cubi de gaze naturale. Prim-ministra Moldovei, Natalia Gavrilița, a declarat în Azerbaidjan, că Moldova caută o soluție pe termen scurt și lung la criza gazelor și a energiei, scrie presa de locală.

„Țara noastră caută o soluție pe termen scurt și lung la criza gazelor și a energiei. Cerința noastră este de 300 de milioane de metri cubi pentru două luni. Nicio țară nu vrea să depindă de un singur furnizor. Prin urmare, căutăm furnizori alternativi. Această problemă a fost discutată și în Azerbaidjan. Vrem să cumpărăm gaz din Azerbaidjan –  300 de milioane de metri cubi”, a spus șefa Guvernului.

În prezent Republica Moldova cumpără gaz de la concernul rus „Gazprom”. Chișinăul vorbește periodic despre dorința de a scăpa de dependența energetică a Rusiei și nevoia de a căuta surse alternative.

În luna octombrie, Gazprom a limitat livrările de gaz către Moldova cu 30 la sută.  Amintim că din cele 8.06 milioane de m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 milioane m3 pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: