Moldovagaz: Noul tarif pentru consumatori va constitui 9-10 lei
Full Article 2 minutes read

Moldovagaz: Noul tarif pentru consumatori va constitui 9-10 lei

Noul tarif pentru gaz va constitui 9-10 lei, însă cifra precisă va fi anunțată în după-amiaza de 5 noiembrie. Declarația a fost făcută de către președintele Consiliului de administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban, în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova.

Vadim Ceban a precizat că cererea către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este pregătită. După-amiaza, aceasta va fi prezentată Agenției.

„Dimineața a fost discuția internă, am făcut ultimele simulări în partea ce ține de intrarea în vigoare, pentru că a fost un element important. Pentru că nu s-a ajustat tariful la timp, am avut o perioadă complicată în lunile octombrie-noiembrie și trebuie să găsim modalitatea, cu suportul Guvernului, să depășim problema cu achitările. Nu este problema consumatorului, ci de relația Moldovagaz-Guvern”, a menționat Ceban.

Oficialul a precizat că tariful exact va fi făcut public astăzi.

„Nu e secret mare, e în jurul acelor cifre menționate în mass-media: 9-10 lei. Sunt categorii de tarife pentru diferite categorii de consumatori. Asta pot menționa acum. Cifra concretă de la final va fi anunțată după-amiaza”, a conchis Ceban.

***

În ajun, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu a precizat că, cel mai probabil, tariful pentru gazele naturale va fi de două ori mai mare față de prețul plătit în acest moment de consumatori, care este de 4,20 lei pentru un metru cub.

În același timp, Ministerul Muncii și Protecției Sociale urmează să pregătească setul de măsuri pentru compensarea facturilor la gaze naturale pentru unele categorii de cetățeni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: