Moldoveanul din Leova, care a încercat să ascundă €100 de mii la Aeroport, va compărea pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Moldoveanul din Leova, care a încercat să ascundă €100 de mii la Aeroport, va compărea pe banca acuzaților

Un bărbat de 43 de ani, originar din Leova, care s-a eschivat, la Aeroportul Internațional Chișinău, să declare o sumă impunătoare de euro și lire sterline pe care-i avea în bagajul de mână, care convertită în valută națională depășește două milioane de lei, va compărea pe banca acuzaților. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat dosarul în judecată.

Dosarul penal al unui bărbat de 43 de ani din Leova, a fost trimis în judecată de procurorii PCCOCS. Tentativa de contrabandă a avut loc în luna septembrie 2021, atunci când la ieșirea din țară, la îmbarcarea spre Istanbul, acesta a făcut uz de trecerea inscripționată ,,nimic de declarat.”

În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit mijloacele financiare, iar banii au fost ridicați de Serviciul Vamal, care a efectuat urmărirea penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

După audierea bănuitului de către procurorii PCCOCS, oamenii legii i-au formulat învinuirea și i-au prezentat-o. Ulterior, dosarul a fost trimis în judecată. La etapa urmăririi penale, bărbatul nu și-a recunoscut vina, declarând că banii erau destinați întoarcerii unei datorii.

La solicitarea procurorilor, asupra mijloacelor bănești a fost aplicat sechestru, cu depozitarea lor la Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA și dispunerea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. În continuare, procurorii vor efectua investigații financiare paralele pe dosar.

Potrivit legii, fapta imputată se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani.

***

Potrivit legii, sumele mai mari de 10.000 euro trebuie declarate în cadrul controlului vamal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: