Moldoveanul extrădat din Rusia după ce a omorât soțul amantei sale – condamnat. Ce pedeapsă a primit
Full Article 2 minutes read

Moldoveanul extrădat din Rusia după ce a omorât soțul amantei sale – condamnat. Ce pedeapsă a primit

Moldoveanul extrădat la începutul acestui an din Federația Rusă după ce, împreună cu amanta, l-a omorât pe soțul acesteia a fost condamnat. Potrivit sentinței pronunțate de prima instanță, bărbatul își va petrece următorii 16 ani după gratii. Precizările au fost făcute de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe 12 iulie.

Crima a avut loc în anul 2008, într-un sat din raionul Rîșcani.

Un bărbat a revenit acasă din Portugalia, pentru repararea casei, iar soția acestuia și amantul ei au decis să-l ucidă pentru „a evita o posibilă descoperire a legăturilor existente între dânșii”. Potrivit PCCOCS, într-o noapte, soția l-a ademenit pe soț în preajma unei construcții din gospodărie, unde amantul l-a lovit cu un par, după care-l ținea imobilizat de picioare la pământ, în timp ce soția îl strangula. Ulterior, aceștia l-au îngropat la 1 km de sat, iar peste câțiva ani osemintele victimei au fost descoperite de către feciorul acestuia (în baza discuțiilor cu alte persoane din sat, care auziseră despre caz).

Între timp, amantul femeii a fugit în Federația Rusă, după care a fost anunțat în căutare. În martie 2024, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova, după ce a fost reținut la Moscova, unde avea altă relație de concubinaj.

Recent, Judecătoria Bălți a condamnat bărbatul la 16 ani de închisoare.

Precizăm că fosta amantă a inculpatului a fost condamnată pe cazul respectiv în anul 2022: instanța i-a stabilit o pedeapsă de 10 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: