Un moldovean riscă închisoare pe viață: ar fi omorât soțul femeii cu care avea o relație. A fost extrădat la Chișinău, după ce a fugit la Moscova
Full Article 3 minutes read

Un moldovean riscă închisoare pe viață: ar fi omorât soțul femeii cu care avea o relație. A fost extrădat la Chișinău, după ce a fugit la Moscova

În 2022, o femeie a fost condamnată la 10 ani închisoare după ce și-a omorât soțul. Crima a avut loc în 2008. În 2024, fostul amant al acesteia va ajunge în fața judecătorilor. El riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, pentru că ar fi participat la comiterea crimei. Bărbatul fugise în Rusia, însă recent a fost extrădat Chișinăului. Precizările au fost făcute de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

PCCOCS, oficiul „Nord, a anunțat că l-a trimis în judecată „pe amantul femeii cu care aceasta și-a omorât soțul, în 2008, într-un sat din Râșcani”.

În august 2022, procurorii PCCOCS anunțaseră despre condamnarea femeii la 10 ani închisoare.

„Anterior, amantul acesteia însă a dat bir cu fugiții în Rusia, după care a fost anunțat în căutare, iar recent a fost reținut în Moscova unde avea o relație de concubinaj, după care a fost extrădat Chișinăului. Deși acesta-i pasează răspunderea fostei amante condamnate, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI au acumulat suficiente probe pentru trimiterea dosarului spre examinare Judecătoriei Bălți”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Acum, potrivit sursei, bărbatul își așteaptă sentința în arest preventiv, în penitenciarul din Bălți.

„Conform Codului penal, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă”, au precizat reprezentanții PCCOCS.

Crima a avut loc în 2008. Conform PCCOCS, bărbatul care va ajunge în fața judecătorilor avea 38 de ani.

„În noaptea cu pricina, acesta a sosit dintr-un alt sat cu bicicleta la casa femeii cu vârsta de 39 de ani (care și-a recunoscut vinovăția). În acele zile soțul femeii, născut în 1969, tocmai revenise de la muncă de peste hotare pentru reparația casei. Totul s-a întâmplat în timpul nopții, atunci când femeia și-a ademenit soțul în apropierea unei construcții gospodărești al domiciliului familiei, unde era așteptată de către amant. Acolo, ultimul l-ar fi lovit la cap pe soțul femeii cu un obiect dur, în mod repetat, iar victima a fost doborâtă la pământ; după care soția i-ar fi acoperit gura pentru să-i înfrângă posibila rezistență, ceea ce a dus la asfixierea soțului”, au comunicat procurorii.

Ulterior, cei doi au transportat trupul neînsuflețit cu o roabă în satul vecin, unde l-au îngropat pe malul râului Ciuhur, la aproximativ 1 km distanță. Femeia a declarat oamenilor legii că soțul ei ar fi fost răpit de „bandiți”, care i-ar fi interzis să-i denunțe. În perioada comiterii crimei, cei doi copii ai familiei erau minori. Primul a fost reținut bărbatul, la o zi de la descoperirea osemintelor, când încerca să plece peste hotarele țării. Însă, după schimbarea măsurii preventive a arestului de instanța de judecată și continuarea cercetării lui în libertate, din 2018 nu se mai prezenta la somațiile autorităților. Soția victimei a părăsit satul la scurt timp de la comiterea crimei, dar a fost reținută. „Bărbatul părăsise țara, dar o anumită perioadă continua să comunice cu femeia, căreia-i trimitea periodic sume de bani pentru întreținere. Ulterior, însă, relația celor doi a încetat”, au menționat procurorii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: